Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان تامین اجتماعی یک سازمان بیمه گر است که در ازای دریافت حق بیمه اقدام به ارائه تعهدات قانونی به بیمه شدگان می کند. این تعهدات شامل درمان، غرامت دستمزد، ازکارافتادگی، فوت، بازنشستگی و بارداری می باشد.

برای سازمان تأمین اجتماعی تفاوتی بین کارمند و کارگر وجود ندارد و هر فردی که حق بیمه خود را پرداخت کند به نسبت سابقه و حق بیمه ای که پرداخت کرده است از مزایای سازمان تأمین اجتماعی برخوردار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تأمین اجتماعی عنوان کارگر با عنوان کارمند هیچ تفاوتی با هم ندارند به همین دلیل مزایای تمامی افراد یکسان بوده وهیچ گونه افزایش و یا کاهشی در آن وجود ندارد .

 

عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما

توصیه ما به کارمندان و کارگران بیمه شده تامین اجتماعی این است که ماهانه سوابق بیمه خود را بررسی و کنترل کنند تا از پرداخت حق بیمه خود توسط کارفرما مطمئن شوند. برای مشاهده سریع سوابق بیمه راه های مختلفی وجود دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

یکی از مشکلات رایج کارمندان و حقوق بگیران که اغلب موجب طرح شکایت های بسیاری در مراجع قضایی شده است، عدم پرداخت حق بیمه توسط برخی کارفرمایان است که می تواند مسائل و مشکلات زیادی را در زمان بازنشستگی برای کارمندان ایجاد کند.

این روزها با افزایش فشارهای اقتصادی، تعداد کارفرمایانی که به وظیفه قانونیشان درست عمل نمی کنند و حق بیمه ماهانه کارمندان را به موقع و یا اصلا پرداخت نمی کنند نیز زیادتر شده است. 

اگرچه سازمان تامین اجتماعی با نظارت بر اجرای درست قوانین و مقررات تا حدودی مانع از این مشکلات و تخلفات شده است اما این اقدامات به تنهایی کافی نیست و کارمندان نیز باید بر سوابق بیمه ای خود نظارت داشته باشند.

سازمان تامین اجتماعی در صورت مشاهده مواردی که کارفرما در بیمه پردازی تخلف کرده باشد،  به شرط احراز اشتغال به کار کارمند، سوابق آنها را منظور کرده و به طور مستقیم نسبت به وصول حق بیمه مربوطه از کارفرما اقدام می کند.

دو ماده قانون در راستای حمایت از حقوق کارکنان وضع شده است که در ادامه آمده است:

ماده ۱۴۸ قانون کار: «کارفرمایان موظفند از کلیه وجوه و مزایای بند ۵ ماده ۲  این قانون حق بیمه مقرر را کسر و به اضافه سهم خود به سازمان پرداخت نمایند.»

ماده ۳۶ قانون تأمین اجتماعی: «کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده (کارگر) به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا، سهم بیمه شده (کارگر) را کسر کند و سهم خود را به آن افزوده به سازمان تأدیه کند. در صورتی که کارفرما از کسر حق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصاً مسئول پرداخت آن خواهد بود. تأخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا پرداخت نکردن آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود.»

حال که به اهمیت کنترل سوابق بیمه پی بردید شما را با نحوه مشاهده سوابق بیمه آشنا می کنیم.

 

نحوه مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی

چند روش برای مشاهده و بررسی سوابق بیمه تامین اجتماعی وجود دارد اما باید بدانید که برای مشاهده سوابق بیمه ابتدا باید در سایت تامین اجتماعی ثبت نام کنید. برای ثبت نام در سایت تامین اجتماعی به آدرس eservices.tamin.ir/view/#/registration مراجعه کنید.

اگر پیش از این در سایت تامین اجتماعی ثبت نام کرده اید می توانید از روشهای زیر سوابق بیمه خود را بررسی کنید.

1-مراجعه به سایت تامین اجتماعی

با ورود به سایت تامین اجتماعی و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود می توانید وارد پنل کاربری خود شده و سوابق بیمه ای خود را کنترل کنید.

 

2-نصب برنامه کارمند

کارمند برنامه ای جامع است که در دو نسخه اندروید و IOS  تهیه و منتشر شده است. یکی از خدمات برنامه کارمند امکان مشاهده سوابق بیمه است. کافیست با همان نام کاربری و رمز عبور خود در سایت تامین اجتماعی وارد شوید و سوابق بیمه ای خود را کنترل کنید.

جهت دانلود نسخه اندروید کارمند اینجا کلیک کنید.

نسخه  IOS این  برنامه را می توانید از سیبچه یا آی اپس دانلود کنید. 

 

3- استعلام سوابق بیمه با کد USSD

شماره گیری کد دستوری #4* راه دیگری برای استعلام سابقه کار است. با شماره گیری این کد می توانید آخرین سابقه کاری خود را چک کنید.

پس از شماره گیری این کد عدد 3- تامین اجتماعی را انتخاب کنید.

در مرحله بعد عدد 2- استعلام ها را بزنید.

در مرحله بعد عدد 1- آخرین سابقه را بزنید.

در آخر باید کد ملی را وارد کنید تا سابقه شما ارسال شود.

 

4-مراجعه حضوری به کارگزاری ها و یا شعب بیمه تامین اجتماعی

اگر به هر دلیلی موفق به کنترل سوابق بیمه خود از روشهای غیر حضوری و آنلاین نشدید می توانید به صورت حضوری به شعب و کارگزاری های نزدیک خود مراجعه و سوابق بیمه خود را جویا شوید.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نبض بازار بیمه تامین اجتماعی سایت تامین اجتماعی بیمه تامین اجتماعی مشاهده سوابق بیمه سوابق بیمه خود پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی بیمه خود بیمه شده بیمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۶۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود

 علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می گردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود از همان سال‌ها هشدار‌های رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد. هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. درسال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تایید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و مواحده طرح کنترل جمعیت در سطح بین الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشورما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلا پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

دی در ادامه گفت:، اما به تعبیر خودم این‌ها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث تنگ دستی که ناشی از افزایش فرزند می شود. بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزند آوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزند آوری در مقابل هم قرار گیرند؛ و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

وی تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همینطور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم.

جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر و در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند. 

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • برخورداری ۶۲۵ زوج نابارور استان مرکزی از خدمات بیمه سلامت
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود